Turnen

Turnen is een intensieve, spannende, maar vooral ook een leuke sport om te doen. Afhankelijk van je ambitie en vaardigheden die je weet te ontwikkelen kun je doorgroeien in de verschillende turngroepen. Excelsior heeft een aantal turngroepen, te weten recreatief turnen, een preselectie en twee selectiegroepen. 


Recreatief Turnen

Beginnende turners stromen in bij de recreatieturngroepen op dinsdagmiddag. In deze groepen worden de beginselen van turnen bijgebracht en lenigheid ontwikkeld en gewerkt aan de basis van de verschillende turnoefeningen. Het turnen gebeurt in een ongedwongen sfeer met professionele begeleiding waarbij je steeds nieuwe dingen zult leren en onder de knie krijgen.

Veel kinderen hebben niet de ambitie en het niveau om zich in wedstrijden te meten met turnsters van andere verenigingen. Oefenen op de balk, brug, mat etc........ Dit is nu voor iedereen! Puur voor je plezier en op ieders niveau. Dit is voor alle leeftijden. Geïnteresseerd? Ga gerust eens kijken bij de les. De leiding kan je alle info verschaffen. De jongsten stromen in bij recreatie 1 (6-9 jaar van 16 – 17 uur), de oudere kinderen bij recreatie 2 (van 17 – 18 uur).

Wanneer je de basis onder de knie hebt en op je eigen niveau ook wil meedoen aan wedstrijden dan kan dat ook. Je blijft dan gedurende 1 uur per week turnen in recreatiegroep 3. Deze turnsters werken op dinsdagmiddag van 17.45 – 19 uur op de 4 turnonderdelen in de wedstrijd: sprong, balk, brug en vloer. Je wordt begeleid naar het wedstrijdniveau in de 6e divisie waarin je het opneemt tegen turnsters met een gelijkwaardige niveau van andere verenigingen in de regio. Voor de wedstrijden is het wedstrijdtenue verplicht! Zie onder en op de website van TT-gymnastics, model vr-4962 (URL= https://www.tt-gymnastics.nl/turnpakjes/nieuw/turnpakje-lange-mouw-donkerblauw-velours-blauw-wit-wetlook-glitt.html)


Pré-selectie 

Wanneer je turnt in een van de recreatiegroepen en je aanleg hebt voor turnen en graag meer wil leren kun je worden gevraagd voor de preselectie en eventueel later doorstromen naar de selectie als je je talenten verder weet te ontwikkelen. In de preselectie wordt gericht geoefend op lenigheid, spierontwikkeling en de vaardigheden voor de oefeningen voor de 4 wedstrijdonderdelen balk, brug, mat en vloer. De preselectie oefent 1,5 uur op de woensdagmiddag (van 14.00 – 15.30u).

Daarnaast blijf je eerst ook nog turnen in je recreatiegroep, zodat de overgang geleidelijk verloopt. Je turnt dan dus 2,5 uur per week. Alle kinderen draaien een tijdje voor proef mee. Na deze periode wordt bekeken of zij echt geschikt zijn om wedstrijden te turnen. Zo niet, dan zullen zij na overleg met de ouders weer terug gaan naar de recreatiegroep.

Kinderen die geen lid zijn van GV Excelsior maar wel gym/turnervaring hebben kunnen contact zoeken met de trainer(s). De trainer beslist of de kinderen de lessen mogen gaan volgen.


Selectie

Degenen die meer willen trainen en hiervoor ook de kwaliteiten bezitten, kunnen gevraagd worden voor de selectieturngroepen. Deze groepen trainen 2 maal per week gedurende 1,5 uur. De meiden die beginnen, leren de basisonderdelen, leren wat spanning van het lichaam is, krijgen krachttraining en lenigheidoefeningen. GV Excelsior heeft twee selectiegroepen die na elkaar trainen op maandagmiddag en woensdagmiddag. De groepen worden afhankelijk van het aantal turnsters en hun leeftijd en niveau per jaar door de trainers ingedeeld in deze twee groepen.

Je wordt ingeschreven voor wedstrijden op je eigen niveau. De turnselectie van GV Excelsior is actief in de 5e en 4e divisie. De wedstrijden worden meestal in de regio gehouden. Het aantal wedstrijden hangt af van je resultaat in de plaatsingswedstrijden.


Turnpakjes voor de vereniging

 

Wedstrijdpakje
De turnsters die aan wedstrijden meedoen zijn verplicht het turnpakje aan te schaffen dat door de vereniging is gekozen. Voor seizoen 2018/2019 tot en met seizoen 2020/2021 dragen de turnsters tijdens de wedstrijden en demonstraties een pakje van TT-gymnastics, model vr-4962 (URL= https://www.tt-gymnastics.nl/turnpakjes/nieuw/turnpakje-lange-mouw-donkerblauw-velours-blauw-wit-wetlook-glitt.html) met bijpassend broekje (P758ma) evt ook een bijpassende wokkel voor in het haar (HP002). Let u bij de keuze van de maat van het pak ook op de maattabel die op deze webpagina is vermeld!

Wanneer u dit wedstrijdpakje graag netjes wilt houden voor de wedstrijden en demonstraties en daarnaast uw dochter een extra turnpakje wilt bieden vragen wij u zoveel mogelijk rekening te houden met de verenigingsvoorkeur voor het standaard-turnpak (zie onder).

Standaard turnpakje
Turnsters die niet aan wedstrijden meedoen adviseren wij bij aanschaf van een turnpakje (of wanneer ze toe zijn aan een nieuw turnpakje) te kiezen voor het pakje  K720 van TT-Gymnastics, dat we als verenigingsmodel voor recreatief turnen hebben gekozen. Door te kiezen voor een voorkeurspakje is er meer eenheid bij de turnsters in de les. URL=https://www.tt-gymnastics.nl/turnpakjes/nieuw/turnpakje-k720.html. Let u bij de keuze van de maat ook op de maattabel die op deze webpagina is vermeld!

Meer inlichtingen kunt u krijgen bij de trainers.

 

 

Zoekbalk

Bezoekers

We hebben 16 gasten en geen leden online

Laatste Update

 14 april 2015

Scroll to top