Springgym voor het Basisonderwijs

Springgym, de naam zegt het al, is een combinatie van springen en van gymnastiek. Springgym is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en wordt gegeven op vrijdag.

De kinderen die zich aansluiten bij de springgroep hebben een aanbod gericht op springen. Dit houdt in: springen met plank, plankoline of trampoline gecombineerd met een kast, pegasus of alleen dikke mat. Ook de airtrack wordt geregeld gebruikt. Daarnaast worden soms andere materialen ingezet om bepaalde bewegingen te oefenen. Het beheersen van de koprol is een voorwaarde voordat de salto gedaan wordt. Een koprol kan op diverse manieren geoefend worden, bijvoorbeeld: koprol tussen de touwen, rol op de rekstok, koprol op de lange mat, etc. Een criterium voor de springgroep is dat het kind enige aanleg heeft voor springen. Ook hierbij vinden we plezier belangrijk en leren kinderen op hun eigen niveau verschillende vaardigheden.

Kom gerust een keer kijken! Nog leuker vinden we het als uw kind gymkleren meeneemt en lekker meedoet. Wij zijn namelijk van mening dat uw kind het best een indruk krijgt door mee te doen. Als ouder bent u van harte uitgenodigd om te blijven kijken.

Zoekbalk

Bezoekers

We hebben 17 gasten en geen leden online

Laatste Update

 14 april 2015

Scroll to top