Een sportief uurtje voor peuters

Een aanbod van de vereniging die speciaal is bedoeld voor de peuter van 2 tot 4 jaar, die lekker wil gymmen in een ‘echte’ gymzaal. Kinderen van die leeftijd lopen nog maar net, maar juist dan is het opdoen van veel bewegingservaring erg belangrijk.

De peuters krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: 

Klimmen, klauteren, balanceren, hangen springen en rollen. 

 

Gymles en opvoeding

De gymles kan gezien worden als een schakel in de opvoeding. Uw kind leert onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte en hoogte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. 

 

Spelen is leren

Het taalgevoel bij een peuter is nog in ontwikkeling; dus begrippen als;

“Over de bank en onder de rekstok door”, zijn op jonge leeftijd nog onbekende begrippen. Door beweging komen de begrippen echter tot leven. 

 

Wat gaan we doen

We doen spelletjes in de kring, we spelen met ballen, hoepels, ballonnen en pittenzakjes. Ook komen er grote dingen bij, zoals kasten, banken en matten, waarvan we hele mooie dingen maken. Ook gaan we dansen, we maken treintjes en doen elkaar na. Na ongeveer twee keer is het de bedoeling dat papa of mama ons alleen laten bij deze les. Dan zijn we wel aan elkaar en aan de les gewend. 

Zoekbalk

Bezoekers

We hebben 55 gasten en geen leden online

Laatste Update

 14 april 2015

Scroll to top