Een sportief uurtje voor peuters en hun ouders

Voor de peuter van 2 tot 4 jaar, die lekker wil gymen in een ‘echte’ gymzaal. Kinderen van die leeftijd lopen nog maar net, maar juist dan is het opdoen van veel bewegingservaring erg belangrijk.

De peuters krijgen wisselende bewegingssituaties aangeboden in een parcours dat ze afleggen, geholpen door één van hun ouders. De situaties prikkelen de peuters spelenderwijs om te leren klimmen, klauteren, balanceren, hangen springen en rollen. Dit alles onder begeleiding van een ervaren trainster.

Tijdens de les vindt er een korte drinkpauze plaats. De kinderen nemen zelf drinken mee van huis.

 

Gymles en opvoeding

De gymles kan gezien worden als een schakel in de opvoeding. Uw kind leert onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte en hoogte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. 

 

Spelen is leren

Het taalgevoel bij een peuter is nog in ontwikkeling; dus begrippen als; “Over de bank en onder de rekstok door”, zijn op jonge leeftijd nog onbekende begrippen. Door beweging komen de begrippen echter tot leven. 

 

 

Zoekbalk

Bezoekers

We hebben 6 gasten en geen leden online

Laatste Update

 14 april 2015

Scroll to top